AVDJ-Graphics logo
MIJN VERHAAL VERVOLG

Ik wou mijn eigen ding doen


Na mijn opleiding Crossmedia Ontwerp aan de hogeschool heb ik, Anouk van der Jeught in 2011 AVDJ-Graphics opgestart. Ik heb er meteen voor gekozen om volledig zelfstandig te starten. Dit nadat mijn stage van 8 weken duidelijk niet "mijn dada" was. Mij moet je niet vragen om 8 uur aan een computer te zitten. Al zou je denken dat dit van veel grafisch ontwerpers wordt verwacht. En dat is ook zo ;) Daarom dat ik mijn eigen ding wou doen.


Ik ben een enorm gevoelig persoon en neem veel op maar ik heb daarbij ook beweging nodig en verandering zodat mijn creativiteit uiterst kan ontplooien en mijn ideeën in de juiste vorm tot stand kunnen komen. En daarvoor mag je mij niet vastpinnen op een stoel. Ik heb de spontaniteit nodig van het dagelijkse leven, van de mensen, van de natuur, ... pas dan komen de meest interessante verbindingen bij mij tot z'n recht.Starten van nul 


Ik ben heel basic begonnen in 2011, zonder duur materiaal, zonder auto, ... en eigenlijk zelf zo goed als zonder geld. Met mijn brommer ging ik door weer en wind om mij te verplaatsen voor fotoshoots of gesprekken met klanten. Het belangrijkste was voor mij in het begin om in beweging te blijven. Als er geen opdrachten waren, want als je start is dit nog zoeken, dan bleef ik toch creëren om te tonen wat ik in mijn mars had. Als snel wierp dit zijn vruchten af en was er meer en meer vraag naar mij grafische en fotografische skills. Met elke trots verdiende cent kocht ik dan iets die mijn zaak nog sterk, beter of efficiënter zou maken. 


Jonge werkgever


In de eerste 3 jaar was er snel een stroomversnelling. De sociale media heeft me hierbij ook wel een hand toegestoken om mezelf en mijn werk naar de buitenwereld te laten zien. Na 2,5 jaar had ik eindelijk mijn stoere AVDJ-wagen en na 3 jaar was er teveel werk om het nog alleen te doen dus nam ik iemand full time in dienst, Sarah. 


Als jonge werkgever, van 24 jaar jong, was dit een trots maar zeker ook een aanpassing. Ik had mezelf trouwens vroeger nooit in de positie van zelfstandige gezien, laat staan in de positie van werkgever. Het was even zoeken voor beiden maar eens we op elkaar afgestemd waren ging de bal rollen en kwam nog meer werk binnen. Mijn eigen functie veranderde daarbij van vooral uitvoeren naar vooral ideeën bedenken en meer aandacht brengen naar de marketing strategie van mijn eigen bedrijf.


Onstaan dochterbedrijf Beenice


Met AVDJ-Graphics ontwierpen we geregeld eens geboortekaarten maar omdat de passie voor illustratie zo groot is en omdat ik dit marketingsgewijs ook zag als een andere doelgroep ben ik het ontwerp voor geboortekaarten gaan opsplitsen en zo is mijn 2de bedrijf Beenice tot stand gekomen in 2015. AVDJ-Graphics zou vanaf dan echt naar bedrijven gericht zijn en Beenice zou een unieke collectie worden van geboortekaarten in allerlei stijlen, die door ons getekend zijn en die je nergens anders kan vinden. Het concept en de uitvoering van Beenice als bedrijf, daar is grondig over nagedacht en bijna een jaar voorbereiding in gekropen om dan met een collectie van 100 ontwerpen online te kunnen gaan. Intussen hebben we reeds 500 ontwerpen, in alle formaten en mogelijkheden. Beenice is een beetje mijn baby, er zit heel veel zorg en tijd in en het is zalig om de mensen te helpen bij de aankondiging van hun kleine spruit. 


AVDJ-Graphics bleef intussen natuurlijk ook bestaan maar is gericht naar ondernemers en bedrijven en werd daardoor net eigenlijk sterker door die 2 takken op te splitsen. Logo's, huisstijlen, brochures, ... is helemaal ons ding met AVDJ. Maar ook mijn passie voor drukwerk is groot en ik vind het fijn om mij daarin te verdiepen en voor elke klant zo tot het ideale resultaat te komen. Ook in prijs/kwaliteit verhouding want door de verkeerde druktechniek te kiezen kan je eigenlijk onnodig blauw betalen. Dat willen wij voorkomen want ook het succes van onze klanten is in ons belang.


Een derde bedrijf...


Alsof dit nog niet genoeg was kriebelde het toch om nog iets extra op te starten, namelijk een echte webshop. We zijn toen een collectie van wenskaarten gaan maken en die vind je terug op Groetjesvandemaan. Die naam kwam spontaan in me op, zelf al sta ik met mijn voeten op de grond heb ik toch een gevoel van een energetische of spirituele verbinding met daar ergens bovenop. Dus zo zal deze naam ook tot mijn gedachten gekomen zijn. Het verschil is dat dit echt een webshop is. Daarbij vind ik de volledige flow van het uitbouwen hiervan een zeer interessante ervaring. En de wenskaarten die we maken voor Groetjesvandemaan zijn niet in opdracht van klanten, maar echt gewoon volledig ons eigen ding.


Delen van ervaring


Dit geheel van deze 3 bedrijven zorgt voor een dynamische en boeiende afwisseling en heeft me al heel veel kennis opgeleverd zowel als ontwerper dan als ondernemer. Ervaring die ik dan terug kan inzetten wanneer nieuwe klanten of starters naar mij komen en ik hun kan helpen vanuit mijn persoonlijk proces. En daarvoor ben ik dankbaar dat ik van nul ben gestart, al was het soms zwaar zwoegen. Ik deel mijn ervaring en geef ook advies. Mijn aanpak hierin is flexibel en persoonlijk en beperkt zich niet enkel tot het aanleveren van een ontwerp, alsof het een levensloos product zou zijn. Een onderneming moet tot leven komen. Hierin help ik graag vanuit mijn eigen ervaring. Daarbij geef ik deels ook coaching en support.


Alleen zou ik dit niet kunnen en ik ben dankbaar voor het team die intussen achter en naast mij staat. Sarah, Emile, Imke, ... allemaal prachtige mensen met prachtige kwaliteiten. Een top team! 


Het verhaal gaat verder. We blijven groeien en ontplooien en ons verdiepen in al wat ons tot nieuwe levels kan brengen. En als jij een gedreven ondernemer wil zijn of bent dan kom je hopelijk ook eens op ons pad! Aarzel daarbij zeker niet om eens vrijblijvend contact op te nemen. Wij nemen graag de tijd om naar jouw verhaal te luisteren te bekijken wat onze meerwaarde kan zijn om jouw onderneming de juiste looks te geven en te doen groeien. 

Mijn verhaal

Een passie voor ondernemen